Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
 
-A A A+

Pan Karp przyjedzie Karpiowozem

Już od 1. dnia grudnia br. można odwiedzić Pana Karpia w jego Karpiowozie i posmakować doskonałych potraw rybnych w 4 województwach południowej Polski

W Rytwianach Karpiowóz będzie 14 grudnia w niedzielę na parkingu przy Urzędzie Gminy,  od strony Delikatesów Centrum.

Już jest gotowy wielki Karpiowóz, już jest gotowa ekipa pod dowództwem eksperta kulinarnego Krzysztofa Gawlika i jest już wreszcie menu:

1)      Lin w sosie serowo-śmietanowym z chili
2)      Szczupak po staropolsku
3)      Filet z suma zapiekany z kurkami
4)      Sandacz po Litewsku
5)      Amur po Kaszubsku
6)      Karp po warszawsku
7)      Karp na zielono
8)      Filet z karpia w leśnym runie
9)      Karp saute z konfiturą z cebuli
10)   Karp Radziwiłłów
11)   Karp po Krakowsku
12)   Filet z karpia w pistacjach
13)   Karp szlachecki
14)   Karp po kasztelańsku
15)   Pieczony Karp faszerowany cielęciną po staropolsku.

Tych wszystkich dań w dniach od 1. do 14. grudnia można będzie posmakować aż w 18 miejscach w Polsce w trakcie trasy Karpiowozu - od Bytomia na Śląsku, poprzez Kraków, Lublin, a na Rytwianach w Świętokrzyskiem kończąc.

Akcja promocyjna jest zorganizowana przez Towarzystwo Promocji Ryb „Pan Karp” i Lokalną Grupę Rybacką „Świętokrzyski Karp” ze środków PO Ryby 2007-2013, a finansów gospodarstw rybackich – członków ww. organizacji.

Nie zabraknie atrakcji dla konsumentów. Będą super ciekawe konkursy wiedzy o rybach z nagrodami, będzie wielki telebim, na którym będziemy pokazywać pracę szefa kuchni, będzie na końcu wielka degustacja dla wszystkich przybyłych gości.

Zapraszamy do śledzenia relacji z trasy:https://www.facebook.com/wesolykarpiowoz?fref=ts

Kontakt dla mediów : Zbigniew Szczepański 501046324 i zbigniew.szczepanski@pankarp.pl

Źródło: polskikarp.pl

 

Więcej artykułów…